Administratie zelf doen of uitbesteden?

Waarom zou u uw administratie uitbesteden? Als zzp’er ben je toch veel goedkoper uit als je het zelf doet? Kost hooguit een uurtje of twee per week. Of als grotere ondernemer met personeel kun je toch net zo goed een eigen (parttime) boekhouder in dienst nemen? Makkelijk, efficiënt en voordelig, toch?

Niet dus. Uiteindelijk bent u meestal duurder uit. Maar het uitbesteden van uw boekhouding heeft meer voordelen.

6 redenen om uw administratie uit te besteden:

1. Administratie uitbesteden is goedkoper

Denkt u – net als veel andere ondernemers – dat u goedkoper uit bent als u uw boekhouding zelf doet? Of als u een interne boekhouder in loondienst hebt? Lees verder. Het volledig uitbesteden van uw administratie kan u namelijk veel opleveren. Ook de KvK adviseert uit te besteden, omdat zich dat vaak terugbetaalt.

Stel u doet als ondernemer de boekhouding zelf. U bent daar als kleine zelfstandige al snel 8 uur per maand mee bezig. Het kost u sowieso in verhouding meer tijd, want uw expertise ligt op een ander gebied. Bij een uurtarief van € 60,- kost u dat op jaarbasis bijna € 6.000. Een groter bedrijf dat een fulltime boekhouder in loondienst heeft, betaalt daarvoor per jaar gemiddeld minstens € 40.000. Wat betaalt u bij ons? Deel om te beginnen die bedragen maar minstens door 5.

Wilt u precies weten wat uitbesteden van uw administratie kost? Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan.

2. Minder fouten

Er zijn ondernemers die niet hun administratie uitbesteden om kosten te besparen. Ze doen het zelf en de accountant of boekhouder hoeft het alleen nog maar even te checken. Helaas moeten concept-administraties van de ondernemer zelf altijd gecontroleerd worden op fouten, wat tot dubbel werk leidt. En helaas zitten er erg vaak erg veel fouten in. Boekhouden is tenslotte een vak apart. Kleinere ondernemers gebruiken bovendien vaak Excel, waar helaas fouten makkelijk insluipen, maar weer moeilijk zijn op te sporen. Het uitbesteden van de administratie levert uiteindelijk meer tijd en minder fouten op.

3. Weg met de schoenendoos

Vroeger moesten alle bonnetjes en facturen bewaard worden in ordners en schoenendozen. Die schoenendoos is niet meer nodig. Als u uw administratie aan ons uitbesteedt, krijgt u van ons een handige app. Met een druk op de knop zit uw factuur digitaal in de administratie. U hoeft niets meer te bewaren. Lees hier meer over onder Dashboards.

4. Meer inzicht

Als u uw boekhouding aan ons uitbesteedt, krijgt u een financieel dashboard waarmee u altijd up to date inzicht heeft in uw administratie, en direct kunt sturen op actuele cijfers. Lees meer onder Dashboards.

5. Expertise

Waarom zou u zelf uw administratie doen als wij al alle relevante kennis en expertise in huis hebben. Zo weet u ook zeker dat u voldoet aan alle regelgeving. Daardoor kunnen wij uw boekhouding veel efficiënter en voordeliger voeren dan u zelf. U hebt tenslotte uw eigen expertise.

6. Automatisering

Ook in de accountancy wordt steeds meer geautomatiseerd. Dat is sneller, efficiënter, minder foutgevoelig en goedkoper. Een interne boekhouder, maar ook veel externe administratiekantoren kunnen daar niet in mee, omdat hen daarvoor de tijd of de kennis ontbreekt. KENDR loopt voorop op het gebied van automatisering.

Lees meer over online boekhouden.

Portfolio